Lupo Csaba, antrenor-jucător Sportul Şimleu: „Am pierdut meciul de baraj din cauza arbitrilor”

Sportul Şimleu, câştigătoarea Ligii a IV-a Sălaj şi a fazei judeţene din Cupa României, a susţinut sâmbătă seara meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a de fotbal, adversara şimleuanilor fiind campioana judeţului Bihor, CS Sânmartin. În ciuda faptului că au întâlnit unul dintre cei mai dificili adversari posibili, fotbaliştii şimleuani au avut o evoluţie bună în partida de la Câmpia Turzii, aflându-se la conducere până în minutul 87, când tabela arăta 3 – 2 în favoarea Sportului. CS Sânmartin a egalat în urma unei faze controversate, la care şimleuanii au solicitat fault asupra portarului Mihai Blidar, după ce acesta a fost împins de către un jucător bihorean în suprafaţa careului de şase metri. După validarea golului, jucătorii Sportului Şimleu s-au năpustit asupra centralului sătmărean, Florin Mazilu, cerându-i explicaţii pentru validarea golului, iar Cristian Ţurcaş a privit ultimele minute de pe margine, fiind eliminat pentru proteste. Rămasă în inferioritate numerică, formaţia şimleuană nu a mai rezistat presiunii puse de echipa adversă, CS Sânmartin înscriind alte două goluri până la finalul partidei şi câştigând cu scorul de 5 – 3.

„A fost un meci frumos, iar prin jocul prestat de cele două echipei cred că am arătat un fotbal de calitate celor prezenţi în tribune. Am tratat adversarul cu maximă seriozitate, iar acest lucru s-a văzut şi în teren. Îmi pare rău că nu am reuşit să câştigăm acest joc, mai ales că, în minutul 87, scorul era în favoarea noastră. Îi pare rău că trebuie să fac astfel de afirmaţii, însă, am pierdut acest meci din cauza arbitrilor. A fost o fază în care portarul nostru a fost faultat clar în careul şase metri, iar arbitrul trebuia să acorde fault în atac. A Fluierat, a ezitat câteva secunde, după care a arătat centrul terenului, adică a validat golul echipei Sânmartin. Avem şi partea noastră de vină, fiindcă am ratat câteva ocazii clare, dar, aceasta nu înseamnă că arbitrii îşi pot permite să facă asemenea greşeli. Vreau să-mi felicit colegii pentru atitudinea avută pe parcursul celor 90 de minute şi să le mulţumesc celor care au fost alături de noi la Câmpia Turzii”, a declarat Lupo Csaba, antrenorul-jucător al echipei Sportul Şimleu.

La fel de dezamăgit de maniera de arbitraj s-a arătat şi preşedintele clubului şimleuan, Bogdan Pop. „Indiferent de valoarea echipelor care se confruntă, un meci de baraj este un joc special, fiindcă depinde foarte mult de forma de moment a jucătorilor. Şansele erau egale înaintea partidei, însă, la ceea ce am arătat pe teren, balanţa a înclinat în favoarea noastră. CS Sânmartin a dominat jocul la mijlocul terenului, dar ocaziile clare le-am avut noi. Numai în prima repriză, am ratat trei ocazii din situaţie de „unu la unu”. La faza din care Sânmartinul a egalat la trei, a fost fault clar la Blidar, iar arbitrul a făcut o greşeală gravă împotriva unei echipe, a unui oraş şi a unui judeţ. Felicit băieţii, fiindcă au avut o comportare exemplară. Sportul Şimleu merita să promoveze în Liga a III-a”, consideră oficialul şimleuan.

De cealaltă parte, antrenorul echipei CS Sânmartin, Florin Fărcaş, susţine că „este o victorie meritată, chiar dacă a fost un joc încins. Per ansamblu, am dominat jocul şi cred că am meritat să câştigăm. Jucătorii mei au făcut greşeli elementare în faza defensivă, care le-au permis celor din Şimleu să marcheze. Am avut jucători tineri, care au început meciul cu trac, fiindcă presiunea unui astfel de joc e mare. Sincer, nu mă aşteptam la o evoluţie atât de slabă din partea unor jucători. Dacă am fi avut aceeaşi evoluţie pe care am arătat-o în multe partide din campionat, cred că ne-am fi făcut meciul mai uşor încă de la început. Nu am crezut că va fi un meci atât de greu, dar e bine că am reuşit, în cele din urmă, să câştigăm”.

Leave a Comment